Kategoriat
Artikkelit

Kaupunkilomat

Välimeren rannalla sijaitsevassa Barcelonassa yhdistyy sekä ranta- että kaupunkiloman parhaat puolet, ja kohde sopii kaikenikäisille matkaajille, lapsiperheitä myöten. Barcelona tunnetaan jännittävästä arkkitehtuuristaan, ja suosittuja nähtävyyksiä ovatkin esimerkiksi Antoni Gaudin suunnittelema futuristinen puisto sekä Sagrada Familia –kirkko. Barcelonassa vallitsee tyypillinen välimerellinen ilmasto, ja matkailijoita siellä on ympäri vuoden, vaikka sesonkiaika ajoittuukin kesälle ja alkusyksylle, kun eurooppalaisilla on lomat. Koska Barcelona sijaitsee Kataloniassa, siellä puhutaan katalaania, vaikkakin espanjalla matkaaja pärjää mainiosti. Turistien suosimissa paikoissa myös englannilla pärjätään, mutta yleisimmät fraasit kannattaa ainakin opetella espanjaksi.

Koska Barcelona on suuri kaupunki ja pitää sisällään paljon tekemistä, näkemistä ja kokemista, kannattaa lomailuun varata enemmän aikaa kuin vain viikonloppu. Hotellien ja hostellien suhteen valinnanvaraa on runsaasti, ja vaihtoehtoja löytyy budjettimatkaajille sekä viiden tähden hotellia etsiville. Barcelonassa pääsee kaupunkia kiertämään kätevästi kävellen tai pyörällä, mutta myös julkinen liikenne kulkee hyvin ja on helppo käyttää. Barcelonasta voidaan käydä kätevästi myös tunnelmallisissa ja vierailun arvoisissa lähikaupungeissa junalla tai bussilla, ja esimerkiksi Sitgesissä kannattaa viettää rauhallisempi päivä rannalla ja hyvän ruoan parissa. Hyviä kohteita Barcelonassa vierailemiseen ovat myös Barcelonetan ranta, vanhakaupunki Barri Goticin alueella sekä Montjuïcin kukkula, josta nähdään koko kaupunki, ja jonka huipulla sijaitsee museo, taidegalleria, yökerho, puutarha sekä vanha linna. Yöelämää on Barcelonassa jokaisen makuun ja jokaiselle päivälle, ja kaikenlaisia tapahtumia riittää, vuodenajasta riippumatta.

Miami
Miamin palmut ja kauniit hiekkarannat ovat varmasti monelle tuttuja esimerkiksi elokuvista, ja kaupungin ylellisyys ja tyylikäs rantaelämä houkutteleekin puoleensa monenlaisia turisteja. Floridan osavaltion eteläkärjessä sijaitseva Miami pitää sisällään rantojen ja tyylikkään lifestylen lisäksi myös shoppailua, urheilua ja persoonallisempia kaupunginosia, sekä monia espanjaa äidinkielenään puhuvia miamilaisia, jotka tuovat omalla kulttuurillaan mielenkiintoisen lisän Miamin ilmeeseen. Miami tunnetaan myös luksusristeilijöiden lähtöpaikkana, ja halutessaan voi Miamin kaupunkiloman yhdistää myös hauskaan Karibianmeren risteilyyn. Kaikki risteilyt eivät ole kalliita, ja ne ovat myös helposti järjestettävissä.

Miamissa on lämmintä ympäri vuoden, vaikkakin kaikkein kuuminta on kesäaikaan. Kaupunki- ja rantaloman saa Miamissa helposti yhdistettyä, ja sen suosituin ranta on valkohiekkainen Miami Beachilla sijaitseva South Beach. Täällä otetaan päivisin aurinkoa ja uidaan turkoosissa meressä, kun taas illalla siitä tulee Miamin yöelämän menevä keskus. Shoppailuun Miami tarjoaa esimerkiksi 300 liikettä sisältävän Aventura Mall –ostoskeskuksen sekä South Beachin kuuluisan ostoskadun. Tämä on erinomainen kohde myös kulinarismin ystäville, ja esimerkiksi Little Havana –kaupunginosasta löydetään kuubalaisia ruokia, ja mereneläviä on Miamilla myös tarjota runsaasti. Majoittuminen Miamissa onnistuu loistohotellissa, edullisemmassa hostellissa tai vaikka vuokratussa loma-asunnossa tai huvilassa, ja valinnanvaraa riittää. Kätevin tapa kaupungissa liikkumiseen on auton vuokraaminen, sillä välimatkat voivat olla pitkiä, ja julkisella liikenteellä kulkeminen hankalampaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

4 × four =